Resipi Pasangan Teh - Nak Makan Apa

Pasangan Teh

Nikmatilah hidangan untuk pasangan teh. Jom cuba resipi pasangan teh; khas daripada Nak Makan Apa.

Waktu Teh Yang Sempurna

Selama beribu-ribu tahun, di seluruh pelosok dunia; aktiviti minum teh merupakan waktu berkongsi detik-detik persahabatan, dan hospitaliti- bersama-sama.

Ia juga memberi peluang untuk anda, mencas diri semula, selama lima minit. Di mana jua, dengan sesiapa sahaja, di Lipton, kami percaya bahawa secawan teh yang bermutu adalah jawapannya untuk semua.

Seperti wain, keseimbangan komponen-komponen hidangan dan ciri-ciri teh disempurnakan lagi dengan kombinasi teh dan makanan yang tepat.


Lipton Green Tea

Teh Hitam, Temujanji Anda Yang Paling Sempurna

Ramai kenali Teh Hitam sebagai penggalak tenaga semulajadi. Ini bermakna teh hitam adalah pilihan minuman berkalori rendah (hampir 0 kalori) yang sesuai diintegrasikan ke dalam rutin kesihatan dan kecergasan. Minumlah pada waktu pagi untuk memulakan hari anda, ataupun secawan pada sebelah petang untuk kesegaran yang serta-merta. Pilihan teh hitam kami dibahagikan kepada dua kategori rasa yang berlainan: keharuman Earthy dan sitrus.

Teh Hitam Earthy: Berasal dari Kenya, Afrika, India, Sri Lanka dan Indonesia, teh ini berfungsi optimal dengan hidangan yang kaya rasanya, seperti masakan berkuah ataupun pedas.
Produk yang dicadangkan : Lipton Yellow Label dan Lipton Pot Bag Extra Kaw

Teh Hitam Sitrus: Dengan aroma sitrus yang halus, teh ini terbaik dipadankan dengan skon, krim, kek dan pencuci mulut
Produk yang dicadangkan : Lipton Earl Grey

Lipton Green Tea

Teh Hijau, Teman Sejati Anda

Teh hijau adalah salah satu minuman yang paling sihat, kaya dengan Flavonoid, iaitu sejenis anti-oksidan semulajadi yang bagus untuk tubuh dan minda. Teh hijau mengandungi kira-kira 270 mg flavonoid untuk setiap 200 ml, termasuklah bahan-bahan semulajadi lain yang bermutu tinggi.

Diet yang kaya dengan flavonoid boleh meningkatkan kualiti kesihatan anda. Lipton Green Tea adalah pilihan yang terbaik untuk menjamin kesihatan anda. Teh hijau kami mempunyai rasa yang segar dan halus nyaman. Sesuai dengan hidangan seperti makanan laut, ayam dan salad.
Produk yang dicadangkan : Lipton Pure Green Tea


Kandungan disimpan ke kegemaran anda.
Kandungan dikeluarkan daripada kegemaran anda.