Cheesekut Mentega Kacang - Nak Makan Apa?

Cheesekut Mentega Kacang

Simpan ke kegemaran anda

15minit
12 Hidangan
Ringkas - Easy
Nak Makan Apa|April 13, 2021
Decorative Image

Bahan-bahan diperlukan untuk resipi ini:
Lady’s Choice Mentega Kacang Kasar
Lady's Choice Mentega Kacang Kasar
Beli dalam talian
Decorative Image

Bahan-bahan A

Bahan-bahan B

  • 180 g Biskut Marie kopi, dikisar halus
  • 7 sudu besar Mentega tanpa garam
Decorative Image

1

Masukkan bahan-bahan A ke dalam pengadun kek dan pukul sehingga gebu.

2

Masukkan biskut Marie ke dalam mangkuk besar, diikuti dengan mentega dan uli sehingga doh terbentuk.

3

Lapiskan loyang 7×7 inci dengan pembalut lekat makanan (cling wrap). Tuangkan separuh doh biskut ke dalam dan tekan dengan kuat. Kemudian, tuangkan campuran keju krim dan sebarkan secara merata. Akhirnya, tuangkan separuh doh biskut yang tertinggal, sebarkan secara merata dan tekan dengan lembut. Tutup dan sejukkan di dalam peti sejuk semalaman.

4

Untuk menghidang, keluarkan cheesekut dari dulang dan potong bentuk mengikut kesukaan individual.

Kandungan disimpan ke kegemaran anda.
Kandungan dikeluarkan daripada kegemaran anda.