A local classic buttery delight with a rainbow twist! They are a nutritious treat for snacking or having it for festive parties. Their melt-in-your mouth texture is irresistible!
Bahan-bahan
Bahan-bahan diperlukan untuk resipi ini:
Horlicks Original
Horlicks Original
Pilih saiz
Bahan:
-
200 g Mentega
-
120 g Gula
-
1 pcs Telur
-
110 g Tepung
-
195 g Tepung Jagung
-
40 g Tepung Kastad
-
100 g Horlicks
-
5 g Pewarna Merah
-
5 g Pewarna Hijau
Hiasan:
-
50 g Cip Coklat
Langkah-langkah
1
Pukul mentega dan gula sehingga sebati. Kemudian, masukkan telur sedikit demi sedikit kedalam adunan.
2
Masukkan kesemua bahan bahan kering dan kacau sehingga rata.
3
Kemudian, bahagikan doh tersebut kepada 3 dan campurkan setiap doh dengan pewarna.
4
Masukkan 3 doh tadi kedalam beg pastri dengan muncung bunga.Paip mengikut saiz ke atas dulang.
5
Letakkan cip coklat di tengah doh yang di paipkan dan bakar pada suhu 170°C selama 18-25 minit.