Bahan-bahan
-
450 g Nasi
-
100 g Epal hijau, didadu
-
80 g Lada benggala merah, didadu
-
100 g Dada ayam salai, dihiris
-
1 ulas Bawang putih, dicincang
-
20 g Bawang merah, dicincang
-
1 sudu besar Minyak bijan
-
2 sudu teh Knorr Kiub Pati Ayam
-
1 sudu teh Kicap cair
-
1 sudu teh Kicap pekat
-
2 sudu besar Minyak masak
Langkah-langkah
1
Panaskan minyak di dalam kuali, tumis bawang putih dan bawang merah sehingga wangi. Masukkan nasi dan goreng selama 1-2 minit.
2
Masukkan lada benggala dan epal. Kacau sehingga sebati.
3
Masukkan semua bahan-bahan yang lain dan kacau sehingga sebati. Hidangkan panas.