Nasi Goreng Udang Miso Ponzu dengan Daun Bawang Cina - Nak Makan Apa?

Nasi Goreng Udang Miso Ponzu dengan Daun Bawang Cina

Simpan ke kegemaran anda

10min
3 Hidangan
Ringkas - Easy
NMA Team|April 3, 2022
Decorative Image

Bahan-Bahan

Bahan-bahan diperlukan untuk resipi ini:
Hellmann's Miso Ponzu
Hellmann's Miso Ponzu
Beli dalam talian
Decorative Image
  • 6 sudu besar Hellmann's Miso Ponzu
  • 400 g Nasi
  • 200 g Udang kecil
  • 3 g Bawang putih, dicincang
  • 4 biji Cili padi, dihiris
  • 70 g Daun bawang Cina, dihiris serong
  • 20 g Lobak merah, didadu
  • 1 sudu besar Kicap cair
  • 1 sudu besar Minyak bijan
  • 2 sudu besar Minyak masak
  • 3 sudu besar Bijan bakar
Decorative Image

Langkah-Langkah

1

Panaskan minyak masak dan minyak bijan sehingga suhu sederhana tinggi, masukkan bawang putih, cili padi dan tumis sehingga wangi.

2

Masukkan nasi dan goreng sehingga sebati. Kemudian, masukkan lobak merah, daun bawang Cina, udang kecil dan terus masak selama 1-2 minit.

3

Akhirnya, masukkan kicap cair, Hellmann’s Miso Ponzu dan bijan bakar. Kacau sehingga sebati. Hidangkan panas.

Kandungan disimpan ke kegemaran anda.
Kandungan dikeluarkan daripada kegemaran anda.