Bahan-bahan
-
70 g Kimchi, dihiris
-
40 g Lada benggala kuning, dihiris nipis
-
1 sudu besar Daun bawang, dicincang
-
45 g Tepung gandum
-
45 g Tepung ubi kentang
-
2 sudu teh Knorr Kiub Pati Ikan Bilis
-
¼ sudu teh Soda bikarbonat
-
2 sudu besar Jus kimchi daripada kimchi
-
90 ml Air berkarbonat sejuk
-
2 sudu besar Minyak masak
-
Daun bawang dan cili merah untuk hiasan
Langkah-langkah
1
Di dalam mangkuk, campurkan semua bahan-bahan kering sehingga sebati. Masukkan air berkarbonat dan jus kimchi. Kacau sehingga sebati.
2
Panaskan minyak di dalam kuali, tuangkan campuran ke dalam dan sebarkan secara merata. Goreng selama 2 minit.
3
Masukkan kimchi, lada benggala dan daun bawang. Goreng selama 1 minit lagi.
4
Terbalikkan pankek dan goreng selama 2-3 minit lagi.