Pankek Kimchi dan Lada Benggala - Nak Makan Apa?

Pankek Kimchi dan Lada Benggala

Save to your favorites

11min
3 Servings
Ringkas - Easy
Nak Makan Apa|May 21, 2021

Ingredients

Needed for this recipe:
Knorr Kiub Pati Ikan Bilis 6 Kiub 60g
Knorr Kiub Pati Ikan Bilis
Buy online
  • 70 g Kimchi, dihiris
  • 40 g Lada benggala kuning, dihiris nipis
  • 1 sudu besar Daun bawang, dicincang
  • 45 g Tepung gandum
  • 45 g Tepung ubi kentang
  • ¼ sudu teh Soda bikarbonat
  • 2 sudu besar Jus kimchi daripada kimchi
  • 90 ml Air berkarbonat sejuk
  • 2 sudu besar Minyak masak
  • Daun bawang dan cili merah untuk hiasan

Steps

1

Di dalam mangkuk, campurkan semua bahan-bahan kering sehingga sebati. Masukkan air berkarbonat dan jus kimchi. Kacau sehingga sebati.

2

Panaskan minyak di dalam kuali, tuangkan campuran ke dalam dan sebarkan secara merata. Goreng selama 2 minit.

3

Masukkan kimchi, lada benggala dan daun bawang. Goreng selama 1 minit lagi.

4

Terbalikkan pankek dan goreng selama 2-3 minit lagi.

Post saved to your favorites.
Post removed from favorites.