Salad Ketam Bercawan Kulit Wantan - Nak Makan Apa?

Salad Ketam Bercawan Kulit Wantan

Simpan ke kegemaran anda

Kagumkan keluarga anda dengan resepi enak salad ketam bercawan kulit wantan ini yang tentu menjadi kegemaran ramai dan mudah dihidangkan.

30minit
6 Hidangan
Ringkas
Nak Makan Apa|Ogos 5, 2020

Bahan-bahan

Bahan-bahan diperlukan untuk resipi ini:
Hellman's Smoky Thousand Island
Hellmann’s Smoky Thousand Island
Beli dalam talian
  • 20 keping Kulit Wantan
  • 3 sudu besar Minyak masak
  • 300 g Filamen berperisa ketam, masak dan dihiris
  • 50 g Bawang besar, didadu
  • 3 Daun limau purut, dihiris
  • 1 Serai, dihiris
  • ½ Timun, didadu
  • 100 g Nenas, didadu
  • 3 Cili padi, dihiris
  • 3 sudu besar Jus limau
  • 1 sudu teh Gula
  • Daun ketumbar untuk hiasan

Langkah-langkah

1

Letakkan kulit wantan ke dalam tin mafin yang dilengser minyak. Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada 160 °C selama 7-9 minit atau sehingga warna kuning keemasan. Biarkan sejuk.

2

Di dalam mangkuk besar, campurkan semua bahan kecuali daun ketumbar sehingga sebati.

3

Letakkan inti ke dalam cawan wantan dan hias dengan daun ketumbar sebelum dihidangkan.

Salad Ketam bercawan Kulit Wantan ini bukan sahaja sesuai bagi hidangan harian keluarga di rumah tetapi juga mampu mengagumkan tetamu anda apabila dihidangkan untuk majlis beramai.

Kandungan disimpan ke kegemaran anda.
Kandungan dikeluarkan daripada kegemaran anda.