Bahan-bahan
-
100 g Spaghetti, masak mengikut arahan pada paket
-
1 kiub Knorr Kiub Pati Tom Yam Knorr Kiub Pati Tom Yam
-
120 g Fillet ayam, dihiris nipis
-
120 g Cendawan shimeji, ditumbuk
-
20 g Bawang besar, didadu halus
-
1 batang Serai, dicincang
-
1 sudu besar Jus limau
-
1 sudu besar Kicap cair
-
4 helai Daun limau purut, dicincang halus
-
3 sudu besar Tomato, dicincang halus
-
2 sudu besar Krim masak
-
2 sudu besar Minyak
Langkah-langkah
1
Perap ayam dengan bawang besar, serai, jus limau, kicap cair dan daun limau purut.
2
Panaskan minyak di dalam kuali dan goreng ayam sehingga masak dengan sepenuhnya. Masukkan tomato, cendawan shimeji dan Knorr Kiub Pati Tom Yam dan biar mendidih pada suhu rendah.
3
Masukkan spaghetti dan goreng-goreng seketika. Masukkan krim masak dan gaul sehingga sebati. Angkat dan hidangkan serta merta.