Bahan-bahan
Untuk bahan bahan
-
1 pek Cendawan Enoki
-
5 keping Cendawan Shiitake
-
3 pek Tahu telur - dibelah dua
-
1 sudu kecil Lada sulah
-
3 ulas Bawang putih
-
3 akar Pokok ketumbar
-
1 biji telur
-
1 sudu makan Tepung jagung- digaul dengan air
-
Sedikit daun bawang
Langkah-langkah
1
Cara penyediaan:
Panaskan minyak dan goreng kan tofu telur sehingga keperangan. Angkat dan ketepikan.
2
Keluarkan minyak dan tumis kan bahan tumbuk tadi sehingga wangi. Mori menggunakan periuk non-stick jadi tak perlu sangat minyak. Jika perlu, letak sedikit minyak.
3
Kemudian masukkan cendawan shittaki dan masak sehingga sedikit lembut.
4
Kemudian masukkan air dan biar didih sebentar.
5
Masukkan 1 Knorr Kiub lembu dan biarkan sup mereneh sebentar
6
Masukkan Tofu telur yang di goreng kan tadi.
7
Telur yang di pukul sedikit kemudian tuang kan ke dalam kuah sup.
8
Biar kan renih sebentar
9
Tuang kan air tepung jagung.
10
Masukkan cendawan enoki dan matikan api.
11
Taburkan daun bawang dan sedia untuk dihidang.