Resipi Warm Apple & Pistachio Spinach Salad - Nak Makan Apa?

Resipi Warm Apple & Pistachio Spinach Salad

Save to your favorites

Hidangkan juadah yang berlainan bagi perayaan Krismas tahun ini dengan resepi Warm Apple & Pistachio Spinach Salad yang bukan sahaja lazat tapi berkhasiat.

20min
4 Servings
Ringkas - Easy
~340kcal/hidangan*

*Sumber Rujukan Pengiraan Nutrien: USDA, Data Komposisi Makanan Malaysia, Tenaga dan Komposisi Nutrien Makanan Singapura dan Label Produk.

Nak Makan Apa|December 12, 2020

Ingredients

Needed for this recipe:
Hellman's Smoky Thousand Island
Hellmann’s Smoky Thousand Island
Buy online
  • 2 biji Epal merah, dihiris kasar
  • 1 sudu besar Gula perang
  • 130 g Bayam muda
  • 1 biji Buah avocado, didadu
  • 100 g Keju putih dengan zaitun
  • 10 biji Tomato ceri, dibelah dihiris
  • 50 g Timun Jepun, dihiris
  • 30 g Kacang pistachio panggang (tanpa garam), dicincang

Untuk sos salad:

Nutritional tips

  • Kacang pistachio tinggi dalam protein dan serat diet. Makanan ini juga mengandungi zat besi, zink dan magnesium.
  • Kacang pistachio dan avocado membekalkan lemak tidak tepu.
  • Bayam mengandungi nutrien yang berlainan seperti vitamin C, folat, zat besi dan magnesium.

Steps

1

Campurkan epal dengan gula sehingga sebati dan bakar sehingga perang muda. Sejukkan.

2

Untuk sos salad, campurkan semua bahan-bahan sehingga sebati.

3

Letakkan semua sayur-sayuran dan epal bakar di atas pinggan hidangan. Taburkan kacang pistachio dan sos salad di atas. Sedia dihidangkan.

Post saved to your favorites.
Post removed from favorites.