Biskut Mentega Kacang Raya - Nak Makan Apa?

Biskut Mentega Kacang Raya

Simpan ke kegemaran anda

18minit
25 Hidangan
Ringkas - Easy
NMA Team|April 3, 2022
Decorative Image

Bahan-bahan diperlukan untuk resipi ini:
Lady’s Choice Mentega Kacang Halus
Lady's Choice Mentega Kacang Halus
Beli dalam talian
Decorative Image
  • 120 g Tepung gandum
  • ½ sudu teh Soda bikarbonat
  • 60 g Mentega tanpa garam
  • 45 g Gula kastor
  • 40 g Gula perang
  • 30 g Telur
  • 1 cawan Kacang tanah
  • 30 g Telur, untuk sapuan
Decorative Image

1

Satukan tepung gandum, soda bikarbonat dan garam. Ketepikan.

2

Di dalam mangkuk besar, pukul mentega dan gula sehingga gebu. Kemudian, masukkan telur dan Lady’s Choice Mentega Kacang Halus. Pukul sehingga sebati.

3

Masukkan campuran tepung dan kacau sehingga sebati dengan spatula. Bahagikan doh kepada bebola 8 gram dan uli menjadi bulat.

4

Susunkan semua bebola di atas dulang pembakar, letakkan sebiji kacang tanah di atas doh dan tekankan ia kebawah sedikit agar kacang tanah sedikit tenggelam ke dalam doh.

5

Akhirnya, sapukan telur di atas dan bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 160˚C selama 15-18 minit.

Kandungan disimpan ke kegemaran anda.
Kandungan dikeluarkan daripada kegemaran anda.