Ondeh ondeh cookies, a local delight treat that is perfect for any festive season. Try this Horlicks version and share with your family and friends!
Bahan-bahan
Bahan-bahan diperlukan untuk resipi ini:
Horlicks Original
Horlicks Original
Pilih saiz
Bahan:
-
250 g Mentega
-
180 g Gula Halus
-
2 nos Telur Kuning
-
360 g Tepung
-
30 g Tepung Beras
-
100 g Horlicks Original
-
40 g Pes Pandan
-
5 g Esen Vanila
-
5 g Cip Butterscotch
Hiasan:
-
30 g Horlicks Original
Langkah-langkah
1
Pukul mentega dan gula halus sehingga gebu. Kemudian, masukkan telur kuning perlahan.
2
Masukkan tepung, tepung beras, Horlicks, pes pandan dan esen vanilla kedalam adunan mentega sehingga sebati.
3
Terapkan doh kepada ketebalan 1cm, kemudian potong mengikut kehendak bentuk biskut & letakan diatas dulang. Tekan sedikit di tengah doh supaya boleh di letakkan cip butterscotch.
4
Cairkan cip butterscotch dan paipkan di tengah biskut tersebut. Simpan seketika di dalam peti sejuk agar hiasan cip keras.
5
Bakar biskut pada suhu 175°C selama 20-25 minit6. Setelah cip keras, taburkan dengan serbuk horlicks.