Pai Daging Rendang dengan Kentang Topping

45minit
8 Hidangan
Ringkas - Easy
knorr beef rendang pie top with scalloped potatoes low

Bahan-bahan

Bahan-bahan diperlukan untuk resipi ini:
Knorr Kiub Pati Lembu (6 Kiub 60g)
  • 750 g Daging kisar
  • 1 kg Ubi kentang, buang kulit dan dihiris ½ inci bulat
  • 6 sudu besar Pes rendang
  • 40 g Kerisik
  • 3 Daun limau purut, dihiris nipis
  • 1 Daun kunyit, dihiris nipis
  • ½ cawan Santan lemak fendah
  • ¼ cawan Air
  • Air untuk merebus ubi kentang

Langkah-langkah

1

Rebus ubi kentang selama 3-4 minit. Toskan air dan ketepikan.

2

Panaskan minyak di dalam kuali dan tumis daging sehingga perang sedikit. Masukkan pes rendang, kerisik, daun limau purut dan daun halia. Kacau sehingga sebati.

3

Masukkan Knorr Kiub Pati Lembu, air dan santan. Kacau sehingga sebati dan reneh selama 2-3 minit.

4

Tuangkan daging rendang ke dalam kaserol dan susun ubi kentang di atas ia. Sapukan sedikit minyak masak di atas topping. Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 180˚C selama 20 minit. Hidangkan panas.

Exit mobile version