Wooden Spoon
Purple Onion

Ayam Mongolia (Mongolian chicken)

  • 35 minit
  • 2 Hidangan
  • Ringkas Mudah
knorr
  • ½ kg dada ayam
  • 3 g lada hitam
  • 35 g tepung jagung
  • 3 g bawang putih dicincang
  • 3 g halia dicincang
  • 20 g daun bawang
  • 135 g kicap
  • 100 ml air
  • 1 Kiub Pati Ayam Knorr Knorr Kiub Pati Ayam
  • 50 g brokoli
  • 50 g lada benggala
  • 70 g zucchini
  • 8 g serbuk cili
Small Plant

Langkah-langkah

  1. Masukkan dada ayam yang telah di dadu, lada hitam dan tepung jagung yang di dalam mangkuk. Gaul sebati.

  2. Masukkan sedikit minyak dan gorengkan ayam tadi. Apabila sudah masak

  3. Menggunakan kuali yang sama, masukkan sedikit minyak dan masukkan halia, bawang putih dan daun bawang.

  4. Masukkan broccoli, lada benggala dan zucchini yang sudah dipotong.

  5. Gaul seketika sebelum masukkan kicap dan pati ayam Knorr

  6. Masukkan dua sudu kecil tepung jagung ke dalam air lalu masukkan bancuhan air itu ke dalam kuali.

  7. Hidangan siap dimasak dan sedia untuk dihidangkan