

Ayam Mongolia (Mongolian chicken)

- ½ kg dada ayam
- 3 g lada hitam
- 35 g tepung jagung
- 3 g bawang putih dicincang
- 3 g halia dicincang
- 20 g daun bawang
- 135 g kicap
- 100 ml air
- 1 Kiub Pati Ayam Knorr Knorr Kiub Pati Ayam
- 50 g brokoli
- 50 g lada benggala
- 70 g zucchini
- 8 g serbuk cili

Langkah-langkah
-
Masukkan dada ayam yang telah di dadu, lada hitam dan tepung jagung yang di dalam mangkuk. Gaul sebati.
-
Masukkan sedikit minyak dan gorengkan ayam tadi. Apabila sudah masak
-
Menggunakan kuali yang sama, masukkan sedikit minyak dan masukkan halia, bawang putih dan daun bawang.
-
Masukkan broccoli, lada benggala dan zucchini yang sudah dipotong.
-
Gaul seketika sebelum masukkan kicap dan pati ayam Knorr
-
Masukkan dua sudu kecil tepung jagung ke dalam air lalu masukkan bancuhan air itu ke dalam kuali.
-
Hidangan siap dimasak dan sedia untuk dihidangkan