Resipi Warm Apple & Pistachio Spinach Salad
- 2 biji Epal merah, dihiris kasar
- 1 sudu besar Gula perang
- 130 g Bayam muda
- 1 biji Buah avocado, didadu
- 100 g Keju putih dengan zaitun
- 10 biji Tomato ceri, dibelah dihiris
- 50 g Timun Jepun, dihiris
- 30 g Kacang pistachio panggang (tanpa garam), dicincang
- 6 sudu besar Hellmann’s Smoky Thousand Island
- 3 sudu teh Jus limau nipis
- ¼ sudu teh Parutan kulit limau nipis
- ¼ sudu teh Serbuk lada hitam
Langkah-langkah
-
Campurkan epal dengan gula sehingga sebati dan bakar sehingga perang muda. Sejukkan.
-
Untuk sos salad, campurkan semua bahan-bahan sehingga sebati.
-
Letakkan semua sayur-sayuran dan epal bakar di atas pinggan hidangan. Taburkan kacang pistachio dan sos salad di atas. Sedia dihidangkan.