Wooden Spoon
Purple Onion

Resipi Warm Apple & Pistachio Spinach Salad

  • 20 minit
  • 4 Hidangan
  • Ringkas Mudah
hellmann's
  • 2 biji Epal merah, dihiris kasar
  • 1 sudu besar Gula perang
  • 130 g Bayam muda
  • 1 biji Buah avocado, didadu
  • 100 g Keju putih dengan zaitun
  • 10 biji Tomato ceri, dibelah dihiris
  • 50 g Timun Jepun, dihiris
  • 30 g Kacang pistachio panggang (tanpa garam), dicincang
  • 6 sudu besar Hellmann’s Smoky Thousand Island
  • 3 sudu teh Jus limau nipis
  • ¼ sudu teh Parutan kulit limau nipis
  • ¼ sudu teh Serbuk lada hitam
Small Plant

Langkah-langkah

  1. Campurkan epal dengan gula sehingga sebati dan bakar sehingga perang muda. Sejukkan.

  2. Untuk sos salad, campurkan semua bahan-bahan sehingga sebati.

  3. Letakkan semua sayur-sayuran dan epal bakar di atas pinggan hidangan. Taburkan kacang pistachio dan sos salad di atas. Sedia dihidangkan.