Wooden Spoon
Purple Onion

Sup Tauhu Telur

  • 35 minit
  • 4 Hidangan
  • Ringkas Mudah
knorr
  • 1 pek Cendawan Enoki
  • 5 keping Cendawan Shiitake
  • 3 pek Tahu telur - dibelah dua
  • 1 sudu kecil Lada sulah
  • 3 ulas Bawang putih
  • 3 akar Pokok ketumbar
  • 1 Knorr Kiub Pati Lembu (6 Kiub 60g)
  • 1 biji telur
  • 1 sudu makan Tepung jagung- digaul dengan air
  • Sedikit daun bawang
Small Plant

Langkah-langkah

  1. Cara penyediaan:  Panaskan minyak dan goreng kan tofu telur sehingga keperangan.  Angkat dan ketepikan.

  2. Keluarkan minyak dan tumis kan bahan tumbuk tadi sehingga wangi.  Mori menggunakan periuk non-stick jadi tak perlu sangat minyak.  Jika perlu, letak sedikit minyak.

  3. Kemudian masukkan cendawan shittaki dan masak sehingga sedikit lembut.

  4. Kemudian masukkan air dan biar didih sebentar.

  5. Masukkan 1 Knorr Kiub lembu dan biarkan sup mereneh sebentar

  6. Masukkan Tofu telur yang di goreng kan tadi.

  7. Telur yang di pukul sedikit kemudian tuang kan ke dalam kuah sup.

  8. Biar kan renih sebentar

  9. Tuang kan air tepung jagung.

  10. Masukkan cendawan enoki dan matikan api.

  11. Taburkan daun bawang dan sedia untuk dihidang.