Ayam Mongolia (Mongolian chicken) - Nak Makan Apa?

Ayam Mongolia (Mongolian chicken)

Simpan ke kegemaran anda

35minit
2 Hidangan
Sederhana - Medium
Nak Makan Apa|Mac 20, 2023 Decorative Image

Bahan-bahan

Bahan-bahan diperlukan untuk resipi ini:
kiub pati ayam
Knorr Kiub Pati Ayam
Beli dalam talian
Decorative Image
  • ½ kg dada ayam
  • 3 g lada hitam
  • 35 g tepung jagung
  • 3 g bawang putih dicincang
  • 3 g halia dicincang
  • 20 g daun bawang
  • 135 g kicap
  • 100 ml air
  • 1 Kiub Pati Ayam Knorr Knorr Kiub Pati Ayam
  • 50 g brokoli
  • 50 g lada benggala
  • 70 g zucchini
  • 8 g serbuk cili

Langkah-langkah

1

Masukkan dada ayam yang telah di dadu, lada hitam dan tepung jagung yang di dalam mangkuk. Gaul sebati.

2

Masukkan sedikit minyak dan gorengkan ayam tadi. Apabila sudah masak

3

Menggunakan kuali yang sama, masukkan sedikit minyak dan masukkan halia, bawang putih dan daun bawang.

4

Masukkan broccoli, lada benggala dan zucchini yang sudah dipotong.

5

Gaul seketika sebelum masukkan kicap dan pati ayam Knorr

6

Masukkan dua sudu kecil tepung jagung ke dalam air lalu masukkan bancuhan air itu ke dalam kuali.

7

Hidangan siap dimasak dan sedia untuk dihidangkan

Decorative Image
Kandungan disimpan ke kegemaran anda.
Kandungan dikeluarkan daripada kegemaran anda.