Cheesekut Mentega Kacang - Nak Makan Apa?

Cheesekut Mentega Kacang

Save to your favorites

15min
12 Servings
Ringkas - Easy
Nak Makan Apa|April 13, 2021

Bahan-Bahan

Needed for this recipe:
Lady's Choice Mentega Kacang Kasar 500g
Lady's Choice Mentega Kacang Kasar
Buy online

Bahan-bahan A

Bahan-bahan B

  • 180 g Biskut Marie kopi, dikisar halus
  • 7 sudu besar Mentega tanpa garam

Langkah-Langkah

1

Masukkan bahan-bahan A ke dalam pengadun kek dan pukul sehingga gebu.

2

Masukkan biskut Marie ke dalam mangkuk besar, diikuti dengan mentega dan uli sehingga doh terbentuk.

3

Lapiskan loyang 7×7 inci dengan pembalut lekat makanan (cling wrap). Tuangkan separuh doh biskut ke dalam dan tekan dengan kuat. Kemudian, tuangkan campuran keju krim dan sebarkan secara merata. Akhirnya, tuangkan separuh doh biskut yang tertinggal, sebarkan secara merata dan tekan dengan lembut. Tutup dan sejukkan di dalam peti sejuk semalaman.

4

Untuk menghidang, keluarkan cheesekut dari dulang dan potong bentuk mengikut kesukaan individual.

Post saved to your favorites.
Post removed from favorites.