Bahan-bahan
Bahan-bahan A
-
230 g Keju krim (cream cheese)
-
20 g Gula aising
-
¼ cawan Susu
Bahan-bahan B
-
180 g Biskut Marie kopi, dikisar halus
-
7 sudu besar Mentega tanpa garam
Langkah-langkah
1
Masukkan bahan-bahan A ke dalam pengadun kek dan pukul sehingga gebu.
2
Masukkan biskut Marie ke dalam mangkuk besar, diikuti dengan mentega dan uli sehingga doh terbentuk.
3
Lapiskan loyang 7×7 inci dengan pembalut lekat makanan (cling wrap). Tuangkan separuh doh biskut ke dalam dan tekan dengan kuat. Kemudian, tuangkan campuran keju krim dan sebarkan secara merata. Akhirnya, tuangkan separuh doh biskut yang tertinggal, sebarkan secara merata dan tekan dengan lembut. Tutup dan sejukkan di dalam peti sejuk semalaman.
4
Untuk menghidang, keluarkan cheesekut dari dulang dan potong bentuk mengikut kesukaan individual.