Bahan-bahan
-
8 keping Jejari ikan yang dilapisi serbuk roti
-
4 Roti multigrain, dibelah dua
-
2 sudu besar Lady's Choice Sapuan Tuna
Untuk kerabu betik:
-
150 g Betik muda, dihiris kasar
-
4 Bawang merah, dihiris nipis
-
50 g Kubis ungu, dihiris nipis
-
50 g Lobak merah, dihiris kasar
-
4 helai Daun limau purut, dihiris nipis
-
1 batang Serai, dicincang
-
2 Cili padi, dihiris nipis
-
Jus daripada 1 biji limau nipis
-
1 sudu besar Lady's Choice Sapuan Tuna
-
1 sudu besar Gula perang
-
secubit garam
Langkah-langkah
1
Panaskan minyak masak di dalam kuali dan goreng jejari ikan sehingga warna kuning keemasan. Ketepikan.
2
Di dalam mangkuk besar, campurkan semua bahan-bahan untuk kerabu betik sehingga sebati. Ketepikan.
3
Untuk menghidang, sapukan Lady’s Choice Sapuan Tuna ke atas roti. Letakkan jejari ikan dan kerabu betik ke dalam roti. Sedia dihidangkan.