Ayam Goreng ala Korea
- 2 sudu besar Knorr Penambah Perisa Semua Dalam Satu
- 700 g Kepak ayam
- 2 nos Putih telur
- ¾ cup Tepung jagung
- 1 sudu besar Bijan putihMinyak untuk menggoreng
- 4 sudu besar Pati gochujang
- 1 sudu besar Pati gochugaru
- 2 sudu besar Cuka epal
- 2 sudu besar Air
- 4 sudu besar Madu
- 1 sudu besar Kicap cair
- Salad timun bawang putih dan kimchi
Langkah-langkah
-
Perap kepak ayam dengan putih telur, Knorr Penambah Perisa Semua Dalam Satu dan tepung jagung untuk semalaman.
-
Masukkan semua bahan-bahan untuk sos ke dalam periuk dan biar mendidih. Kacau sehingga sebati dan ketepikan.
-
Panaskan minyak di dalam kuali dan goreng kepak ayam sehingga kuning keemasan.
-
Akhirnya, toskan ayam goreng dengan sos dan taburkan dengan bijan putih. Dihidangkan panas Bersama dengan hidangan sampingan.